Bagt Rødbede Salat Toppet Med Feta Peberods Creme 

Hvis du synes bagte rodfrugter er lækker i en salat, skal du prøve den her. Jeg har kreeret den lækreste salat med blandt andet bagte rødbeder, spinat, karse og persille og toppet den med en vandvittig god feta peberrods creme. Jeg er begyndt, at udarbejde nye salater med blandt andet forskellige cremer eller purés som en slags topping, da jeg synes de fleste salater for det meste er blandet med en olie dressing. Olie dressinger er os lækre, men synes det er dejligt at kunne skifte dem ud med andre alternativer. 

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Salat:

500g rødbeder 

1 spsk. tørret timian 

Olivenolie 

100g feldsalat 

100g spinat 

1 bdt. Frisk persille 

1 bakke karse

 

Feta Creme:

250g blød feta (jeg bruger puck fra Arla) 

1 spsk. olivenolie 

2 spsk. creme fraiche 

1 tsk. peberrod 

Salt & peber efter smag

1. Tænd din ovn på varmluft, 200 grader og kom et stykke bagepapir på en bageplade.

 

2. Skræl dine rødbeder og skær dem ud i små tern. Vend dem i tørret timan, olivenolie, salt og peber.

 

3. Kom dine rødbede stykker ud på et stykke bagepapir og bag dem i midten af ovnen i cirka 20 minutter. Tag dem herefter ud og lad dem køle helt af. 

 

4. Skyl og bland feldsalat, spinat og persille. 

 

5. Kom alle ingredienserne til feta cremen i en mini mixer og blend dem godt sammen. 

 

6. Anret dine rødbede stykker på den grønne salat. Kom herefter feta cremen på toppen og pynt med karse.