Bagt gulerods Salat Med Græskar Pure & Syltede Rødløg

Når jeg spiser salater, er det sjældent, at jeg spiser dem uden at lave en dressing. Det kan være alt fra olie dressinger til creme fraiche dressings. Derfor tænkte jeg, at det var tid til, at tænke lidt ud af boksen i forhold til, hvad der ellers kunne smage lækkert ovenpå en salat. Jeg har fundet på denne lækre sag med bagte gulerødder, spinat,  parmesan, solsikkekerner og syltede rødløg. Som dressing har jeg lavet en bagt græskar pure og det er et virkelig lækkert alternativ. Det smager fantastisk og komplimentere resten af retten super godt. 

Baked_Carrot_Salat_With_Pumpkin_Pure%C3%
Baked_Carrot_Salat_With_Pumpkin_Puré_&

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Salat:

6 gulerødder 

150g spinat 

50g revet parmesan ost 

Syltede rødløg efter smag (Fink opskrift her) LINK

1 håndfuld solsikkekerner 

 

Græskar Puré:

½ butternut squash 

Rosmarin efter smag

Olivenolie 

Salt og peber efter smag

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

 

2. Gå igang med de syltede rødløg først. (Fink opskrift her) LINK

 

3. Skræl dit græskar (brug kun halvedelen) og gulerødder. Skær græskaret ud i mellemstore stykker og halver dine gulerødder på langs og derefter endnu en gang, så du får 4 stykker ud, af en gulerod. Kom det hele i en pose. Ryst stykkerne sammen med lidt olivenolie, rosmarin, salt og pepper.  Fordel græskar stykkerne på den ene side af bagepladen og gulerødderne på den anden.

 

4. Bag dem i ovnen i ca. 25 minutter. Tag dem herefter ud og lad det køle helt af, inden brug. 

 

5. Når græskar stykkerne er kølet helt af, blendes de en mini mixer. Smag til med salt og pepper. 

 

6. Til slut anrettes salaten med alle ingredienser. Riv parmasan ost henover og placer din græskar puré på toppen. 

Opskrift Tip

Du kan også erstatte gulerødder med andre rodfrugter eller lave en anden form for puré, at komme på toppen af salaten.