Banan Kage

Jeg tænker, at vi nok alle har haft en favorit kage, da vi var små. I gætter sikkert på, at min var banan kage, når nu jeg deler denne opskrift med jer i dag. Faktisk var det chokolade kage, der løb af med førstepladsen, da jeg var barn. Jeg kan huske, at jeg “hadede” når min mor bagte banankage, for så gad jeg ikke spise det. Men det har heldigvis ændret sig med årerne. I dag spiders jeg både banan- og chokolade kage og vil faktisk sige, at jeg foretrækker banankagen. Min opskrift på banankage er super nem og ligetil også smager den skønt. Jeg bruger altid overmodne bananer, da det giver kagen en bedre banan smag. Derudover indeholder min opskrift en del flere bananer end andre du kan finde. Det giver kagen en dejlig svampet konsistens. 

Banana Bread1.jpg
Banana Bread.jpg

6-8 Serveringer

1 Time 15 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

4 modne bananer (gem 1 til toppen)

100g smeltet smør

160g sukker

125g mel

3 æg

1 tsk. vaniljesukker 

1 tsk. stødt kanel 

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. 

 

2. Smelt smør i mikroovn eller i en gryde.

 

3. Mos dine 3 bananer med en gaffel og halver den sidste på langs. 

 

4. Pisk alle ingredienserne sammen i en skål og kom herefter kage dejen i en smurt rugbrødsform med målene 26x12 cm. 

 

5. Kom som det sidste bananen der er skåret på langs, henover kagen som du lyster. 

 

6. Bag kagen I midten af ovnen i cirka. 45 minutter.