Boller Med Græsk Yoghurt & Græskarkerner 

Det er altid nemt, at finde på eller anden form for dej til boller. Så længe du er i besiddelse af gær, mel og vand, kan det næsten ikke gå galt. Jeg er stor tilhænger af STOP madspild og synes det er vigtigt, at sprede budskabet både for os vores egen og miljøets skyld. De her lækre boller med græskarkerner, er blevet kreeret lidt på slum med hvad jeg lige havde liggende herhjemme. Jeg har blandet lidt af hvert i dejen med ting jeg havde små rester af. De endte med at smage super godt og er samtidig dejlig mættende grundet rugmelet. Derfor skal de selvfølgelig deles med jer, så i også kan få glæde af dem. 

8 Stk

1 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

50g gær 

3dl lunken vand 

2 spsk. Olivenolie 

2,5dl græsk yoghurt 2% fedt

1 tsk. salt 

2 tsk. Sukker 

420g hvedemel 

120g rugmel 

 

Pynt:

Græskarkerner fra Svansø

1. Oplæs gøren i den lunkne vand og rør de to ingredienser godt sammen. 

 

2. Bland olie, græsk yoghurt, salt og sukker i gær blandingen. 

 

3. Kom mel I på slum og ælt det godt sammen. Når dejen slipper skålen er den klar til hævning. Lad den hæve i 30 minutter. 

 

4. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

 

5. Når dejen er færdig med at hæve formes bollerne. Brug smagsneutral olie på hænderne, på den måde er dejen nemmere at arbejde med. Den skal nemlig med vilje være klistret i konsistens. 

 

6. Pensel bollerne med æggeblomme og drys med græskarkerner fra Svansø.

 

7. Bag dem i midten af ovnen i cirka 15 minutter.