Gulerodskage

I disse corona dage, bliver en stor del af min tid, brugt i køkkenet. Jeg får bagt kager som aldrig før og generelt tid til at fordybe mig i mine opskrifter. Det er skønt og 9/10 gange bliver resultatet madblog værdigt som jeg vælger, at dele med jer. Den her gulerodskage er en af dem og jeg er altså ikke den store kage spiser, men den her kage smager simpelthen så dejligt, at det næsten er svært, at holde sig fra den. Heldigvis er det godt man kan dele al sit bagværk med venner og familie. Kagen kan spises med eller uden glasuren, men jeg synes personligt det er en god tilføjelse til kagen. 

1 Kage

50 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kage dej

5 mellemstore gulerødder

200g smør

200g brun farin 

3 æg

200g mel 

2 tsk kanel 

2 tsk bagepulver

 

Glasur

200g natural smørost

2 spsk vand 

100g flormelis 

2 tsk citronsaft

2 tsk citronskal (økologisk citron)

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft.

 

2. Kom et stykke bagepapir i en rugbrødsform med målene 26x12 cm.

 

3. Smelt din smør i en gryde eller i mikroovn og lad den køle af. 

 

4. Skræl dine gulerødder og riv dem alle. 

 

5. Kom smør og brun farin i en skål og pisk det godt luftigt.

 

6. Kom herefter resterende ingredienser i og pisk det sammen.

 

7. Når kagedejen er rørt sammen, hældes den i kageformen. 

 

8. Bag kagen I midten af ovnen i 50 minutter. 

 

9. Begynd på din glasur. Når alle ingredienser er rørt sammen, sættes glasuren på køl. Indtil brug.

 

10.Når kagen er færdig, køles den helt af, inden glasuren smøres henover.