Kylling Karry Suppe

Imens vi alle her Danmark venter på, at sommer vejet vender tilbage, vil jeg i dag dele min kylling karry suppe med jer. Suppen indeholder en masse lækre ingredienser som blandt andet kylling, fersken lage, karry, flåede tomater mm.Den smager skønt og tilføjelsen af den friske iceberg salat, giver et godt bid og et frisk touch til retten. Som alle andre supper er denne også ideel, at fryse ned til senere brug. Det er en af de ting, jeg elsker ved supper, at have mulighed for, at “save for later”. Så man kan i princippet aldrig lave for meget.  

Chicken Curry Soup3.jpg

8 Serveringer

45 Minutter

Reklame for Svansø

Ingredienser

Fremgangsmåde

Suppe:

500g kyllingebryst

3 løg + 1 løg til at koge i vand med kylling

4 hvidløg 

3 spsk. rapsolie 

3 spsk. karry 

1 tsk. cayenne pepper

2 dåser hakkede tomater 

1L grøntsagsbouillon

2dl lage fra ferskner på dåse (450g) - Gem dine ferskner til frugtsalat eller tærte 

500ml fløde

Salt & peber efter smag

 

Pynt: 

Hakket Iceberg Salat 

1. Kom vand i en gryde og kom din kyllingebryst filletter i, når vandet koger. Husk at tilsætte et halveret løg og lidt salt til vandet. Lad dem koge i 25 minutter. Herefter hældes kyllingen i en si for, at køle af. 

 

2. Halver løg og pil dine hvidløg. Kom det hele i en mini mixer og blend det hele godt sammen.  

 

3. Kom lidt olie i en gryde og tilføj de blendede løg. Svits dem af, sammen med karry og cayenne pepper, ved middelvarme. 

 

4. Kom herefter flåede tomater, bouillon, fersken lage og fløde i gryden med de svitsede løg. 

 

5. Riv din kyllingen med fingerne og kom den i suppen. Lad den simre 20-25 minutter. 

 

6. Smag suppen til med salt og peber og pynt den med hakket iceberg salat. 

Opskrift Tip

Hvis man ønsker at lave en vegansk version kan fløden skiftes ud med kokosmælk og kyllingen undlades.