Kylling i kokos karry sovs  med ris og topping

Mine brødre og jeg har hele vores opvækst og stadig den dag i dag, været beriget med hjemmelavet mad hver evig eneste dag, fordi vi har sådan en fantastisk og talentfuld mor som laver alt fra bunden. Den her ret er en af dem vi har spist enormt meget og mange vil som min mor kalde den “ris-taffel”. Den smager lige godt hver gang. Det at man kan tilføje hvilken som helst topping er super lækkert og beriger selve retter med en masse ekstra smag.

4 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

650g kylling bryst
250g basmati ris
2 løg
4 store gulerødder
2 æbler
6 spsk. rapsolie
3 spsk. medium stærk karry (du kan bruge hvilken som helst, men jeg foretrækker det lidt spicy)
1 tsk. chili flager med top
2 dåser kokosmælk
Salt & pepper efter smag

Topping
½ glas cornichoner (lille glas)
1 banan
250g syltede rødbeder
3dl kokosmel
1 håndfuld frisk persille
1 lang rød chili

1. Skær kylling og løg ud i mellemstore tern. Skræl gulerødder og hak dem i mellemtykke skiver. Slut af med, at skære æbler ud i tern.
 

2. Kom olie i en gryde og varm den op. Tilføj karry og chili flager og lad det stege i et par minutter, før du kommer kylling, løg, gulerødder og æbler. Steg det indtil kyllingen er gennemstegt.
 

3. Tilføj nu kokosmælken og lad det simre i 35 minutter under låg. Smag til med salt og pepper.
 

4. I mellemtiden forberede alt topping. Skær cornichoner, banan, rødbede, persille og chili som ønsket og rist din kokos på en opvarmet pande.
 

5. Kog ris efter anvisning og husk at salte vandet. 

Opskrift Tip

Hvis man ikke ønsker, at bruge kød i retten, kan den sagtens undlades. Hvis du er kreativ kan andre grøntsager/frugter også tilføjes til sovsen udover de nævnte.