Grov Æblemos Med Vanilje Skyr & Knas 

Den her dessert er altså en “must try”. For søren den smager dejligt. Æblerne har jeg været så heldig, at få fra min mors have og der er altså et eller andet specielt ved det fra egen have. Det smager bare bedre! Desserten er dejlig let og fungere godt til både fester og de sene sommer aftener. Den kommer til at blive serveret hjemme jævnligt, for den smager simpelthen så godt. 

Chunky Apple Sauce With Vanilla Yoghurt
Chunky Apple Sauce With Vanilla Yoghurt

8 Serveringer

1 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

Æblemos:

1kg æbler 

½dl vand 

2dl sukker 

1,5 tsk vaniljesukker 

 

Knas:

20g sesam frø

20g hørfrø

20g chia frø

30g havregryn 

6 spsk sirup 

 

Andet:

500g vanilje skyr 

1. Start med at skrælle dine æbler og skær dem ud i mellem tykke både. Sørg for at kernehuset er skåret helt fra.

 

2. Kog dine æbler i en gryde med vand. Lad dem koge under låg i 20 minutter cirka, indtil de er blevet til mos. Sørg for at røre rundt i æblerne undervejs.

 

3. Når æblerne er blevet til mos, tages de af varmen. Kom sukker og vanilje i og rør det godt rundt. Sæt herefter mosen på køl, indtil den er kold. 

 

4. Tænd din ovn på 200°, varmluft. 

 

5. Start på din knas. Bland alle frø sammen og tilsidst din sirup. Rør det rundt, så siruppen er kommet godt omkring. 

 

6. Kom et stykke bagepapir på en bageplade og fordel din knas udover. 

 

7. Bag den I midten af ovnen i cirka 10 minutter. 

 

8. Kom herefter knasen på køl, så den kan blive hård. 

 

9. Find nogle fine glas til at anrette i. Start med æblemos, herefter skyr og tilsidst din knas på toppen. 

Opskrift Tip

Du kan bruge hvilke som helst skyr eller udskifte skyr med yoghurt. 

Du kan også nøjes med, at lave æblemosen og komme den i glas og bruge den til andre ting som fyld i kager, morgenmad eller topping.