Majsbrød Med Polenta & Chili 

Som jeg har skrevet i nogle af mine tidligere posts er bagning for mig, stadig en ting jeg øver mig på. Resultaterne bliver bedre for hver gang og forståelsen for teknikker vokser gradvist. Jeg elsker nærmest alt brød og synes det er spændede, at afprøve ingredienser af som jeg normalt ikke bruger, i det her tilfælde polenta. Jeg har lavet dette majsbrød som jeg håber i vil nyde godt af. Det er et super lækkert brød som er nemt at lave og det fungere godt som tilbehør til aftensmaden eller som extra til madpakken. Brødet kan spises som det eller med pålæg. 

1 Brød

45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

1 stort løg eller 2 små

1 spsk olivenolie 

200g majs på dåse

4 æg

1dl mælk

1 tsk. Bagepulver

6 spsk. hvedemel

150g polenta 

150 revet cheddar

2 friske røde chilis
1 tsk salt
1 tsk pepper 

1. Forvarm ovn på 200°, varmluft. Arranger et stykke bagepapir i et ovnfast fad. Mål: 23,5x23,5 cm.

 

2. Hak løg og chilis i små tern.

 

3. Tilføj æg i en skål og pisk dem sammen med polenta, hvedemel, bagepulver, mælk, olie, salt og pepper. Tilføj herefter majs, cheddar løg og chili.

4. Bland alle ingredienser sammen. 

5. Hæld blandingen i dit ildfaste fad og placer fadet i midten af ovnen i ca. 20-25 minutter, indtil brødet begynder, at blive gyldent i siderne. 

Opskrift Tip

Brødet smager super lækkert med alverdens dip, smør, creme fraiche eller sød chili sauce.