Deep Pan Diavola Pizza

En lidt anderledes version af pizza deles i dag her på bloggen. Deep Pan Pizza er karakteristisk med sin høje bløde pizza bund og stammer oprindeligt fra Amerika. Hvis man skal gøre det helt rigtigt, bages denne form for pizza i en ovenfast pande. Jeg har dog bagt min på helt normal vis, ved at bage den i ovnen på en bageplade, hvilket også fungere helt fint. Normalt laver jeg min egen pizza sauce, men denne gang skulle pizza topping fra Svansø afprøves. Den smager helt suveræn og er et godt hurtigt alternativ, hvis man ikke har tid til at lave sin egen. 

2 Stk.

1 Time

Ingredienser

Pizzadej:

500g tipo 00 (mel) eller almindelig hvedemel

50g gær 

3dl lunken vand 

1 tsk. Salt 

1 tsk. Sukker 

2 spsk. Olivenolie 

 

Topping:

1 glas Svansø pizza topping 

120g pepperoni 

50g sorte oliven

2 lange chilis, 1 grøn & 1 rød

2 pk. kugle mozzarella 

 

Pynt:

75g frisk rucola 

Fremgangsmåde

1. Opløs gær i den lunkne vand. Kom herefter resterende ingredienser i og ælt det hele godt sammen. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter. Dejen skal gerne være lidt klistret når den sættes til hævning. 

 

2. I mellemtiden skylles chilis og hakkes ud i tynde skiver. Halver oliven og pil din mozzarella.

 

3. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

 

4. Når dejen er færdig med, at hæve, hældes den ud på et mel-drysset bord. Del dejen op i 2 lige store klumper, så du får til to pizzas. 

 

5. Rul dej stykkerne ud, så de får en tykkelse på 1,5 cm. Kom herefter begge dej stykker på en bageplade og beklæd den med din pizza topping sauce og herefter de resterende ingredienser. 

 

6. Bag pizzaerne I midten af ovnen i cirka 20 minutter, indtil sprøde i kanten. 

 

7. Server dem med frisk rucola på toppen.