Focaccia Med Rosmarin

Endnu en af gengangerne hjemme fra min mor som vi alle er helt vilde med, foccacia. Brødet smager dejligt og fungere super godt til større selskaber, da brødet bliver ret stort. Dejen er nem, at arbejde med på grund af olie og honning også er den hurtig, at lave på sidelinjen med alt andet. 

1 Brød

1.5 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

Dej
25 g gær

3 dl håndvarmt vand

½ dl økologisk rapsolie, alternativt olivenolie 

2 spsk. akacie honning

1 spsk. Groft salt

900dl hvedemel

Topping
Drys af rapsolie
Groft salt
1 håndfuld frisk rosmarin

1. Smuldr gæren i en skål og opløs den i det lunkne vand. Tilsæt rapsolien, salt og honning. Kom melet i lidt efter lidt, til dejen slipper skålen. Dejen skal være glat og smidig. Lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
 

2. Når dejen er færdig med, at hæve, tages den ud af skålen og kommes direkte på et stykke bagepapir. Brug dine hænder til, at trække dejen ud, så den bliver bedre fordelt på bagepladen. Den skal cirka være 2 cm tyk.
 

3. Brug en finger til at trykke små udhulinger rundt omkring på dejen. Bemærk, at hullerne ikke skal gå hele vejen igennem, da de skal drysses med rapsolien. Drys med olien, salt og rosmarin.
 

4. Lad nu dit brød hæve et lunt sted i 30 minutter. Varm i mellemtiden ovnen op på 180°, normal ovn og bag det i midten af ovnen i ca. 12 minutter, når det er færdig med, at efterhæve.