Græske frikadeller med urte dressing

De her græske deller er super gode som et alternativ til, at pifte den gamle frikadelle opskrift op. Smagskombinationerne er lækre og den tunge sauce er udskiftet med en frisk urte dressing som serveres som dyppelse.

Greek Meatballs with Herbal Dressing3.jp

4 Serveringer

35 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Frikadelle blanding
450g hakket svinefars
2 skalotteløg
1 håndfuld frisk timian
150g sorte oliven
75g feta (jeg bruger puck feta)
2 spsk. hvedemel
1 æg
½dl mælk
Salt & peber efter smag

Dressing
250g creme fraiche (9%)
1 håndfuld frisk timian
1 håndfuld frisk basilikum
1 håndfuld frisk purløg
½ citron (saften)
Salt og peber efter smag

1. Kom fars i en skål.
 

2. Hak dine løg i små tern, finhak timian, halver oliven og smuldre feta. Kom herefter alle ingredienser i skålen med fars.
 

3. Til sidst blandes resterende ingredienser i din frikadelle fars.
 

4. Bland det hele godt sammen og form frikadellerne ved hjælp af en ske.
 

5. Opvarm en pande ved middelvarme med lidt olie og en klat smør og steg frikadellerne indtil gennemstegt (ca 7-10 minutter på hver side)
 

6. Imens frikadellerne steget, påbegyndes urte dressingen.
 

7. Kom creme fraiche i en skål og skyl/finhak alle dine urter.
 

8. Bland som det sidste alle ingredienserne med creme fraichen. 

Opskrift Tip

Hvis du ikke ønsker, at bruge hvedemel, kan den også skiftes ud med blendet havregryn eller majsmel.