Græsk kartoffelsalat

Et af mine favorit køkkener er det græske. Jeg elsker græsk mad og alle dens friske variationer til madlavningen. Jeg synes det er sjovt, at kreere nye retter med nogle af gengangerne fra dette køkken og har derfor udarbejdet denne græske kartoffelsalat. Salaten fungere godt året rundt, da det er en varm salat. 

4 Serveringer

40 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

750g kartofler
2 spsk. smør
1 citron (saften)
1 håndfuld frisk timian
1 glas sorte oliven
70g puck feta (du kan også bruge feta tern)
Salt & peber efter smag

1. Skyl dine kartofler for jord/skidt og kog dem i letsaltet vand. Kog dem indtil de er bløde. Hæld herefter vandet fra og kom smør og citron saft i gryden med kartoflerne (halvdelen af citronen).

 

2. Mos kartoflerne let med en grydeske. (se video nederst nede på denne side) Smag til med salt og peber. Kom låg henover indtil kartoflerne kommes i serveringskålen. 

 

3. Pluk din timian og grov hak det, pil sten ud af oliven og halver dem.

 

4. Kom de moste kartofler over i en skål  Smag til med citron, olivenolie, salt og pepper.

 

5. Drys alle dine resterende ingredienser henover kartoflerne og slut af med, at smuldr feta og drys med den anden halvdel af din citron.