Marineret Feta Med Chili, Rosmarin & oliven

Jeg elsker at bruge rester på bedst mulig vis. Når jeg køber feta, køber jeg ofte den man kan skære. Indimellem sker det, at der står en rest tilbage i køleskabet som jeg ikke lige får brugt, inden den bliver dårlig. Derfor deler jeg denne opskrift med jer som skulle ske, at komme i samme situation som jeg indimellem gør. Når fetaen kommes i olie, kan den holde i rigtig lang tid. Olien fungere som en slags barriere, hvor bakterier ikke kan trække igennem. Det er en smart måde, at  bruge sine feta rester på også smager det fantastisk. Olie lagen kan også hældes ud over salater som dressing. 

1 stort eller 2 små glas

15 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

500g blød blok feta 

2 tsk. chili flager

2 tsk. tørret rosmarin 

70g grønne oliven efter eget valg 

Olivenolie (se beskrivelse)

Rapsolie (se beskrivelse)

1. Start med at finde glas frem. 

 

2. Kom de tørrede krydderier i bunden af glasset sammen med en lille smule oliven.

 

3. Skær feta ud i mellemstore tern og kom dem herefter i glasset. Skift mellem feta og oliven. 

 

4. Hæld olivenolie i indtil du er halvvejs glasset og hæld herefter resten af glasset op med rapsolie. Kom låg på glasset og vend det rundt et par gange for at blande alle ingredienserne sammen. 

Opskrift Tip

Du kan komme hvilke som helst krydderier i din olie marinade. Det smager også dejligt, at komme friske hvidløg eller rosmarin i.