Oliven brød

Jeg elsker at servere brød som tilbehør til aftensmaden eller tapas. Jeg øver mig stadig på at blive bedre til at bage jævnligt og det går stille og roligt fremad. Det her olivenbrød er en af de første brød opskrifter jeg har udarbejdet og det smager bare bedre og bedre for hver gang. Min kæreste Adam elsker det og foretrækker, at spise det uden noget tilbehør. 

Olive Bread3.jpg
Olive Bread4.jpg

1 Stk

1,5 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

25g Gær
2,5 dl. Lunken vand
1 glas oliven
1 tsk groft salt

4 spsk. Oliven olie

2 spsk tørret oregano
100g fuldkorns mel ca.

450g hvedemel ca.

1. Forvarm ovn på 200°, varmluft. Arranger et stykke bagepapir på bagepladen, så den er klar til brug.

 

2. Gæren smuldres I en røreskål og tilsæt herefter vand. Rør godt rundt til gæren er opløst.

 

3. Halver dine oliven og tilføj dem derefter til din gær blanding. 

4. Tilføj resten af de resterende ingredienser og ælt det godt sammen. Lad dejen hæve i en time. Dejen skal være en lille smule klistret, når den sættes til hævning. 

 

5. Når dejen er færdig med, at hæve kommes den ud på bagepapiret. Form det efter ønske. Tilføj lidt groft salt og olivenolie på toppen og brødet er klar til at blive bagt i 30 minutter i midten af ovnen.

 

6. Når brødet er færdig, køles det helt af på en rist. 

Opskrift Tip

Oliven brødet i sig selv er super lækkert, men et godt tip vil være, at prøve det med soltørrede tomater i. Hvis du benytter dig af tippet, skal du være opmærksom på, at der skal tilføjes en lille smule mere mel, da tomaterne er meget olierede.