Græskar Suppe

Jeg synes suppe er perfekt til de kolde måneder herhjemme, men synes ofte de opskrifter man kan finde på nettet er for fede. Derfor har jeg med denne suppe udskiftet fløden med kokosmælk, hvilket jeg synes er en total undervurderet ingrediens. Det smager fantastisk og giver stadig suppen en dejlig rund og cremet smag. Suppen i sig selv er fantastisk og er vegansk, hvis man undlader bacon selvfølgelig. 

4 Serveringer

55 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

1 butternut squash
5 spsk. oliven olie
4 gulerødder
2 løg
4 fede hvidløg
1L grøntsags bouillon
1 dåse kokosmælk
Salt & peber efter smag

 

Pynt:
100g ristede græskarkerner 
1 pk. bacon crumble, 
1 spsk. olivenolie

Bemærk bacon kan undlades, hvis man ønsker opskriften forbliver vegansk.

1. Skræl det halve græskar (kan undlades, hvis dit græskar er økologisk, bare sørg for, at skylle det godt.) Skær græskaret ud i mellemstore stykker og udhul det med en ske. Gem dine kerner. Kom græskaret i en gryde sammen med olie.


2. Rens dine kerner og kom dem i ovnen med et strejf af olivenolie ved varmluft 200°. Bag dem i 10 minutter eller indtil de begynder at poppe. Kom bacon på en anden bageplade og bag på samme tid med kernerne, hvis bacon ønskes som topping. 


3. Skræl og halver dine gulerødder. Skær løg i 4 stykker og pil hvidløg. Kom det hele ned i gryden sammen med græskaret.


4. Svits græskar, gulerødder, løg og hvidløg indtil løg er bløde.


5. Tilføj grøntsagsboullion og lad suppen koge med låg, indtil græskar er bløde nok til at blive blendet.


6. Hæld halvdelen af din bouillon fra grøntsagerne og gem den til hvis du ønsker en tyndere konsistens efter kokosmælken er tilføjet. Brug en stavblender til, at blende det hele sammen i gryden. Fortsæt indtil alle grøntsager er blendet. Tilføj tilsidst kokosmælk og 1/4 dl af din grøntsags bouillon.