Ris Salat Med Bok Choy

Her er et lækkert bud på en lidt anderledes salat til aftensmaden. Når jeg laver aftensmad foretrækker jeg ofte en sund og hurtig ret som mætter. Hvis du spørger mig er uvalget af asiatisk inspireret salater enorm, men ofte mætter de ikke nok i sig selv. Derfor har jeg tilføjet ris til den her ret, hvilket er lidt en atypisk ingrediens for en salat, men det fungere utrolig godt. 

Rice_Salad_With_Bok Choy2.jpg
Rice_Salad_With_Bok Choy.jpg

4 Serveringer

45 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Salat:
250g basmati ris
4 bdt. bok choy
120g edamame (jeg bruger dem på frost)
50g frisk ingefær (gem halvdelen til senere)
4 spsk. rapsolie
3 spsk. soya
3 forårsløg
¼ rødløg
1 bdt. Frisk persille

Dressing:
1 håndfuld frisk basilikum
3 limes (saften)
2 spsk. hvidvins eddike 
4 spsk. olivenolie 
1 spsk. sukker
Smag til med salt & peber

 

1. Kog dine ris efter anvisning, i letsaltet vand. Når risene er færdige køles de helt af, inden brug. 

2. Skyl og snit dit bok choy i tynde strimler, kom dine edamame bønner i en si og kom kogende vand henover. Skræl og skær din ingefær ud i små tern, gem halvdelen til senere brug, når du skal anrette. Opvarm en pande med olie og tilføj boy choy, edamame bønner, ingefær og soya. Steg ingredienserne ved middelvarme indtil din bok choy er blød.
 

3. Pluk og finhak persille, skær forårsløg i tynde ringe, løg i halve ringe som vist på billederne og sæt det hele til side, så det er klar til anretningen.
 

4. Når risen er kold, anrettes den i en skål eller fad og blandes herefter sammen med resten af komponenterne.

5. Slut af med at blende alle ingredienser sammen til dressingen. Husk og skylle din basilikum. Hæld herefter dressigen henover salaten. Server med lime både på siden. 

Opskrift Tip

Du kan sagtens tilføje kød til denne ret så som kylling, hvis du foretrækker en protein kilde i form af kød. Du kan også skifte halvdelen af dine basmati ris ud med brune ris.