Rug Müsli Snacks

I dag deles en lækker opskrift på rug müsli snacks med blandt andet rugbrød, loppefrøskaller og mørk chokolade. De her snacks er simpelthen så gode også mætter de godt. Jeg afprøvede dem både som en slags bolle med smør og helt uden noget som en almindelig snack på farten eller til madpakken og begge måder fungere lige godt. Jeg har brugt loppefrøskaller for første gang fra Svansø og de har fungeret super godt til at give dejen en lidt nøddeagtig smag. Som nævnt tidligere er de gode til madpakken og med den mørke chokolade kan de små snacks også dæmpe sukkersulten. 

12 stk

2.5 Timer

Ingredienser

Fremgangsmåde

2 dl blandede kerner (Jeg bruger 5-korns blanding fra Svansø)

1 dl kogende vand 

50g gær 

2dl lunken vand 

100g rugbrød (ligemeget hvilken slags) 

1 spsk. Akacie honning 

1 tsk. Salt

100g dadler

70g mørk chokolade (70%) 

20g loppefrøskaller fra Svansø

15g hvedemel 

130g rugmel. 

1. Start med at ligge dine valgte kerne I blød i kogende vand. Lad dem stå, indtil vandet er trukket ind i kernerne. 

 

2. Smuldrer gæren og opløs den i den lunkne vand. 

 

3. Smuldrer rugbrødet i gær blandingen og rør det rundt. 

 

4. Tilføj honning og salt. 

 

5. Pil stenene ud af dadlerne og hak den mørke chokolade groft og kom det herefter i dej blandingen. 

 

6. Som det sidste tilføjes loppefrøskallerne, hvede og rugmel. Tilføj melet på slum. Æxlt det hele godt sammen. Dejen er klar til hævning, når den slipper siderne på skålen. Noter, at den gerne må være lidt klistret i konsistens. 

 

7. Lad dejen hæve tildækket i 1,5 time. 

 

8. Tænd din ovn på 175°, varmluft og anret et stykke bagepapir på en bageplade.

 

9. Form dine rug snacks og pres dem en flade med form som en hakkebøf. 

 

10. Bag dem i midten af ovnen i cirka 25 minutter.