Spicy Tomatsuppe

Endnu en lækker suppe til de kolde vinter måneder. Jeg er stor tilhænger af suppe, da det ofte er super nemt at lave, der er altid rester og plads til at fryse ned. Min mor har i sin tid lært mig, at lave den her suppe hvoraf jeg har videreudviklet den. Hun har i det hele taget lært mig rigtig mange ting indenfor mad verdenen og hun er uden tvivl den person som har fået mig til, at bibeholde interessen for mad (hun fortjener credit)! Man kan i øvrigt fravælge, at tilføje chili, hvis man ikke bryder sig om halv stærk mad. 

4 Serveringer

55 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

1kg modne roma tomater
2 pk. Cherry tomater (dem på stilk)
1 lang rød chili
2 rødløg
3 fede hvidløg
2 spsk. balsamico
1 bdt. frisk basilikum
1 dåse hakkede tomater (med basilikum)
1,5dl olivenolie
Salt & peber efter smag

1. Forvarm ovn på 200°, varmluft. Arranger et stykke bagepapir på en bageplade.

 

2. Vask alle dine tomater. Skær toppen af roma tomaterne og hak dine rødløg ud i fire både. Pil hvidløg og hak toppen af dine chilis og halver dem.

 

3. Anret nu tomater, løg og chili på bagepladen. Lad dine roma tomater stikke med enden opad og skær et lille kryds i toppen af hver tomat (på den måde løsner skindet sig, under bagning. Vend dine chilis så frøene vender opad. Drys med olivenolie, salt og pepper. Bag dine ingredienser i midten af ovnen i 20  minutter. 

 

4. Imens dine komponenter er i ovnen, kan du gå igang med, at skylle og pille den friske basilikum.  

 

5. Når dine grøntsager er færdigbagte tages de ud. Start med, at pille skindet af dine roma tomater og brug en kniv til at skrabe skindet af din chili. Tag dine cherrytomater af stilken og kom alle ingredienser i en gryde. Blend det hele, deriblandt din basilikum og hakkede tomater. Smag til med balsamico, salt & peber.

Server din suppe med frisk brød, creme fraiche og eventuelt bacon crumble som topping. Hvis du undlader bacon, er suppen vegansk. 

 

Opskrift Tip

Suppen smager os super godt med bagte gulerødder blendet I suppen