Stenalderbrød

Det er ikke mange år siden, at jeg blev bekendt med det her såkaldte stenalderbrød. Jeg synes brødet smager helt fantastisk til både pålæg og dips også er det et genialt brød, at lave, hvis man har en masse rester af nødder og kerner. Jeg har bagt mit brød med en masse lækre nødder og kerner fra blandt andet Svansø. Deres udvalg er enormt når det kommer til disse ingredienser. Du kan bestille deres produkter online eller finde de fleste i fysiske supermarkeder. De har alt til at lave dette lækre brød og fik jeg nævnt at brødet er uden mel og et sundere alternativ for brød.

1 Stk.

1 Time 5 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

100g mandler 

100g solsikkekerner 

100g hasselnødder

100g sesamfrø

100g græskarkerner 

4 æg

1 tsk. Salt 

1/2 dl vand

1/2 dl rapsolie 

1. Tænd din ovn på 160°, almindelig ovn.

 

2. Bland alle dine ingredienser i skål og bland det godt sammen. 

 

3. Smør en rugbrødsform med målene 26x12 cm med olie og kom herefter din brød blanding i. 

 

4. Bag brødet i midten af ovnen i 60 minutter. 

 

5. Når brødet er færdig, vendes det ud på et rent viskestykke. Lad det køle helt af, inden brug. 

Opskrift Tip

Den her opskrift er god, når det kommer til, at skulle bruge sine rester man har liggende af frø og kerner.