Tarteletter

Vi kender dem alle, tarteletter (bortset fra jer, mine følgere uden for Danmark). Hvert år beriger de danskernes juleborde til diverse julefrokoster og man går aldrig fejl. De smager dejligt! Den her opskrift har jeg fået af min mor og tildels lavet den, til min egen og synes den skal deles med jer, selvom man ofte holder familie opskrifterne hemmeligt. 

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fyld
1 pk tartelet skaller
450g kyllingebryst
2 løg
5 gulerødder
75g smør
4 spsk. mel
1 dåse asparges
Salt & peber efter smag

Pynt
1 håndfuld frisk persille
Cherrytomater 

1. Fyld en gryde op med vand og kog det op. Husk at tilføje en lille smule salt til vandet.
 

2. I mellemtiden pilles dine løg og halveres i 4 stykker, hver. Skræl gulerødder og halver dem på langs.
 

3. Når vandet koger tilføjes, kylling, løg og gulerødder. Kog kyllingen i 35 minutter.
 

4. Når kyllingen er kogt, sies løg og gulerødder fra. Kom din kylling boullion (vandet) over en skål, da den skal bruges til sovsen.
 

5. Riv kyllingen i små strimler og sæt den til side indtil brug.
 

6. Åben dåsen med dine asparges og hæld asparges væden i en lille skål og selve asparges i en si.
 

7. Smelt smør i en gryde ved middelvarme. Når smørret er smeltet tilføjes mel. Pisk godt.
 

8. Hæld kylling boullion og asparges vand i din smør/mel blanding, men lidt af gangen. Du skal ikke bruge alt din væde, men det er bedre, at gemme det hele, for at være på den sikre side. Bliv ved med, at tilføje kylling boullion og asparges vand indtil ønsket konsistens og smag.
 

9. Inden kyllingen hældes i, smages sovsen til med salt og peber. Kom som det sidste din revet kylling i. Lad tartelet sovsen koge i 10 minutter. 
 

10. Opvarm dine tartelet skaller som anvist og pynt tarteletterne med frisk karse og cherrytomater.

Opskrift Tip

Skulle det ske, at du ikke kan finde tarteletter, kan andre former for butterdejs skåle sagtens bruges eller du kan lave dine egne med butterdejs plader.