Vietnamesiske Forårsruller Serveret Med Peanut Butter Dip & Chili Sauce

Vietnamesiske forårsruller er nok en af vores favorit retter herhjemme og en ret vi aldrig bliver trætte af. Uden at lyve er det nok også på vores top 5 over vores yndlings retter. Vi spiser dem ofte, da de er nemme at lave og et godt sundt alternativ til aftensmaden eller den sene frokost. Du kan variere med fyld som du ønsker og der er nærmest ikke det, du ikke kan komme i. Både peanut butter dip og chili sauce er skønne smags tilføjelser til rullerne, dog er der noget helt specielt over min chili sauce som min mor i sin tid lærte mig at lave. Den er et must try. Saucen fungere også godt til grillet kød eller dumplings. 

Vietnamese Spring-rolls Served With Pean

4 Serveringer

45 Minutter

Ingredienser

Fremgangsmåde

Kylling Marinade:

500g kyllingebryst

2 fede hvidløg

1dl sød chili sauce 

2 spsk. rapsolie 

 

Fyld:

½ agurk 

3 gulerødder

1 avocado 
1 mango

1 pose sukkerærter 

1 rød chili (frisk) 

20g frisk ingefær

Peanut Butter Dip:

5 spsk. crunchy peanut butter (saltet)

½ lime (saften)

1dl kokos mælk

1 lille hvidløg

5g revet ingefær

 

Chili Sauce:

3 spsk. sød chili sauce 

3 spsk. soya

1 lille hvidløg

1 tsk. sukker 

1½ tsk. sambal oelek 

 

Andet:

1 pk. rispapir 
250g risnudler 

1. Skær din kylling ud i aflange strimler og mariner det i hvidløg , chili sauce og rapsolie. Lad det stå på køl i 20 minutter, så marinaden kan trække ind i kyllingen. 

 

2. Skyl, skræl og skær alle dine grøntsager ud i aflange tynde stave. Skræl ingefær og skær den i tynde stykker.
 

3. Bland alle ingredienser sammen til din chili sauce og peanut butter dip og sæt dem på køl, indtil brug. 

 

4. Steg din kylling på en pande ved middelvarme, indtil kyllingen er stegt igennem. 

 

5. Kog dine risnudler i letsaltet vand, efter anvisning. Dræn dem herefter i en si.

 

6. Kom rispapir i koldt vand i cirka 10 sekunder. Kom et styk rispapir  på en tallerken og fyld ingredienserne i efter ønske. Fold den herefter sammen og halver den. 

Opskrift Tip

Der er mange der ikke er klar over, at man sagtens bare kan ligge rispapiret i koldt vand. Det behøves ikke vare kogende. 

Man kan også helt undlade kyllingen, hvis man ønsker en vegansk version. Chili saucen er allerede vegansk.