Hvid Birkes Brød

I dag deler jeg en opskrift på birkes brød med hvide birkes som topping. Brødene har en dejlig blød tekstur og smager allerbedst lune med smeltet smør. Det er brød vi ofte har og stadig får serveret hjemme hos min mor på morgenbordet og de smager lige godt hver gang. Jeg har brugt hvide birkes fra Svansø og synes de pynter så fint og giver brødet et lidt anderledes udtryk, end hvis man brugte sort birkes. 

10-12 Stk.

1 Time

Ingredienser

Fremgangsmåde

100g smør

1dl mælk 

50g gær 

1 æg

½ tsk groft salt 

1 tsk sukker 

125g natural yoghurt 

350g hvedemel 

 

Topping: 

2 æggeblomme 

Hvid birkes fra Svansø

1. Tænd din ovn på 200°, varmluft. Anret et stykke bagepapir på en bageplade.

 

2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. 

 

3. Når smør blandingen er lun, smuldres gæret i. Rør det godt rundt.

 

4. Tilsæt resterende ingredienser (gem lidt mel til når dejen skal rulles ud). 

 

5. Rul dejen ud med det samme til en aflang plade (ca. 20 x 65 cm).

 

6. Fold dejen sammen på den lange led, til en stang (ca. 6 x 65 cm) med 3 lag. 

 

7. Skær stangen ud i cirka 12 stykker læg dem på bagepladen 

 

8. Lad dine birkes hæve tildækket i ca. ½ time.

 

9. Pensl med æggeblomme og drys de hvide birkes henover brød stykkerne.

 

10. Bag tebirkesene midt i ovnen i cirka 12 minutter.