Fuldkorns Fettuccine Med Grøntsagssovs

Jeg har udarbejdet denne opskrift, da jeg ofte ønsker min aftensmad skal være beriget med lækre grøntsager og stadig gøre mig tilfredstillende mæt. Personligt prøver jeg, at skære ned på mit kød forbrug og er kæmpe fan af vegetar retter, så denne opskrift er bestemt dedikeret til jer som ønsker en lidt grønnere aftensmad indimellem.

Fuldkorns_Fettuccine_Med_Grøntsagssovs2.
Fuldkorns_Fettuccine_Med_Grøntsagssovs_1

4 serveringer

45 minutter

Ingredienser

250g fuldkorns fettuccine (jeg bruger dem fra Netto der hedder ØGO)

4 spsk. rapsolie

2 løg

1 rød lang chili

4 fede hvidløg

½ rød, gul & grøn pepperfrugt

1 squash

4 gulerødder

1 lille glas sorte oliven

30g kapers

1½ tsk spidskommen

1 dåse hakkede tomater med basilikum

Salt & peber efter smag 

Fremgangsmåde

1. Start med, at finde en pande frem og tilføj olien. Hak løg og chili ud i små tern og pil dine hvidløg. Tilføj løg og chili til panden og pres dine hvidløg henover. Opvarm din stegepande ved middelvarme og steg ingredienserne indtil løgene er blanke. Tag herefter panden af varmen, indtil resterende ingredienser er klar.
 

2. Halver dine pepperfrugter og udhul dem for frø. Skær dem, gulerødder og squash i små tern. Halver dine oliven og finhak kapers.
 

3. Tilføj nu alle grøntsager til panden, samt spidskommen. Lad det simre i 15 minutter ved middelvarme og kom tilsidst de hakkede tomater i. Lad det simre i 20-25 minutter, alt efter hvor bløde grøntsager du ønsker.
 

4. Kog i mellemtiden din fettuccine efter anvisning. Husk, at tilføje salt til vandet.

Bemærk, at du også kan lave denne ret med kød, hvis ønsket.